Autor: Juuli Nemvalts • 8. aprill 2022

Ukraina kevadkülvist sõltub sügisene teraviljahind

Teravilja ja väetise kiirelt kerkinud hinnad on pannud põllumajandusettevõtted keerulisse olukorda. Eriti raske on loomakasvatajate olukord - söödateravilja ja energia hinnatõus on rabanud mitmedki ettevõtted jalust.
Kui taliviljade talvitumine on olnud hea, siis pole vajadust juurdekülvi teha ja põllumeestel jääb seeme järele ning nad saavad seda müüa näiteks loomatoiduks.
Foto: Unsplash

Teravilja saadavuse ja hindade kujunemise prognoosi on Vene-Ukraina sõja valguses tänamatu teha. Samas usuvad teravilja kokkuostuga tegelevad ettevõtted, et Eestil on endal võimekus teravilja sisenõudlust katta. Keerulisemaks võib minna maisi, tatra ja muude kaunviljadega.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960