Autor: Juuli Nemvalts • 13. aprill 2022

Poolas tõi Vene-Ukraina sõda kaasa inflatsiooni kasvu

Analüütikud ennustavad, et Poola tänavune keskmine hinnatõus ulatub 10,8 protsendini. Kõige enam kallinevad toit ja energia, samuti kannatavad ekspordi- ja impordimahud.
Sõjapõgenikud Przemyślis Poola-Ukraina piiril. Enneolematult suur põgenike arv ja kerkiv inflatsioon on sõjas kannatava Ukraina naaberriigile Poolale suureks väljakutseks.
Foto: Shutterstock

Poola Majandusinstituudi (PMI) direktor Piotr Arak rõhutas, et ülemaailmse vastastikuse majandusliku sõltuvuse ulatuse tõttu tunneb sõja mõju enamik euroala riike. PMI tõi välja ELi riigid, keda toiduainete hinnatõus kõige rängemalt mõjutab: need on Rumeenia, Läti ja Slovakkia, sest Eurostati andmetel moodustavad nendes riikides kulutused toidukaupadele kõige suurema osa ostukorvist. „Juba jaanuaris põhjustas toiduhindade muutus nendes riikides 40% inflatsioonimäärast,” mainiti aruandes.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960