Autor: Johanna Nilsson, Salinity AB • 17. juuni 2022

Kuidas võihape silo kahjustab?

On selge, et klostriididega saastunud silo põhjustab piimatootmisettevõttele palju probleeme ja majanduslikku kahju. Klostriidbakterite elutegevuse tagajärjel tekib silos võihape. Klostriidbakterid võivad rikkuda piima ning langetada silo toitainelist väärtust.
Võimalusel tuleb märjemad ja saastunud või muul moel võihappelise käärimise riskiga silod võimalikult ruttu pärast valmistamist ära sööta.
Foto: Pixabay

Võihappe moodustumine on energiakulukas protsess. Klostriidid tarbivad silos loomale olulist piimhapet ja suhkrut ning kulutavad seda võihappe moodustamiseks. See tähendab, et loomani jõudes on osa silos olevast energiast juba kadunud.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960