• 17.06.22, 12:04

Kuidas võihape silo kahjustab?

On selge, et klostriididega saastunud silo põhjustab piimatootmisettevõttele palju probleeme ja majanduslikku kahju. Klostriidbakterite elutegevuse tagajärjel tekib silos võihape. Klostriidbakterid võivad rikkuda piima ning langetada silo toitainelist väärtust.
Võimalusel tuleb märjemad ja saastunud või muul moel võihappelise käärimise riskiga silod võimalikult ruttu pärast valmistamist ära sööta.
  • Võimalusel tuleb märjemad ja saastunud või muul moel võihappelise käärimise riskiga silod võimalikult ruttu pärast valmistamist ära sööta.
  • Foto: Pixabay
Võihappe moodustumine on energiakulukas protsess. Klostriidid tarbivad silos loomale olulist piimhapet ja suhkrut ning kulutavad seda võihappe moodustamiseks. See tähendab, et loomani jõudes on osa silos olevast energiast juba kadunud.

Artikkel jätkub pärast reklaami

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 22.05.25, 17:03
Toidujulgeolek põllul: viljasektor seisab uue reaalsuse ees
„Eesti viljasektor on jõudnud murdepunkti, kus sise- ja välisturud, poliitika ning ilmastikuolud kujundavad üheskoos seninägematut reaalsust,“ ütles Scandagra Eesti ASi viljaäri juht ja juhtkonna liige Marge Pähkel turuolukorda kommenteerides.

Artikkel jätkub pärast reklaami

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Artikkel jätkub pärast reklaami

Tagasi Põllumajandus esilehele