Autor: Johanna Nilsson, Salinity AB • 17. juuni 2022
Kuidas võihape silo kahjustab?
On selge, et klostriididega saastunud silo põhjustab piimatootmisettevõttele palju probleeme ja majanduslikku kahju. Klostriidbakterite elutegevuse tagajärjel tekib silos võihape. Klostriidbakterid võivad rikkuda piima ning langetada silo toitainelist väärtust.
Võimalusel tuleb märjemad ja saastunud või muul moel võihappelise käärimise riskiga silod võimalikult ruttu pärast valmistamist ära sööta.
Foto: Pixabay
Võihappe moodustumine on energiakulukas protsess. Klostriidid tarbivad silos loomale olulist piimhapet ja suhkrut ning kulutavad seda võihappe moodustamiseks. See tähendab, et loomani jõudes on osa silos olevast energiast juba kadunud.