• 17.06.22, 12:04

Kuidas võihape silo kahjustab?

On selge, et klostriididega saastunud silo põhjustab piimatootmisettevõttele palju probleeme ja majanduslikku kahju. Klostriidbakterite elutegevuse tagajärjel tekib silos võihape. Klostriidbakterid võivad rikkuda piima ning langetada silo toitainelist väärtust.
Võimalusel tuleb märjemad ja saastunud või muul moel võihappelise käärimise riskiga silod võimalikult ruttu pärast valmistamist ära sööta.
  • Võimalusel tuleb märjemad ja saastunud või muul moel võihappelise käärimise riskiga silod võimalikult ruttu pärast valmistamist ära sööta.
  • Foto: Pixabay
Võihappe moodustumine on energiakulukas protsess. Klostriidid tarbivad silos loomale olulist piimhapet ja suhkrut ning kulutavad seda võihappe moodustamiseks. See tähendab, et loomani jõudes on osa silos olevast energiast juba kadunud.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 19.09.25, 12:14
Kuldne tund ja nutikas tehnoloogia: tänapäeva farmid kasvatavad tervemaid vasikaid
Vasika elu algus määrab tema tuleviku. Kui veel mõnikümmend aastat tagasi piisas sellest, et loom sai sooja ja piima, siis tänane teadmine ja tehnoloogia on muutnud vasikakasvatuse palju täpsemaks ning kontrollitumaks. Farmides räägitakse „kuldse tunni“ olulisusest ja automatiseeritud söötmissüsteemidest, mis on vähendanud haigusi ja muutnud töö inimestele kergemaks.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele