Autorid: Kristjan Kurg, Neeme Korv • 1. september 2022

Juhan Särgava: lausa auklikuks on kulunud soovitus "tõsta palka"

Toimetulemine praegu keeruline, ütles Saidafarmi juht Juhan Särgava Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele vastates.
Juhan Särgava
Foto: Liis Treimann

“Õhk on paks soovitustest ja tühilootusest, et keegi on “tubli” ja saab ka vähesega hakkama! Saab ikka. Üks traktor tuleb asendada 80 kahehobuse rakkega,” ilmestas ta olukorda.

Särgava tuletas meelde, et põllumajanduses on endiselt suur probleem ka tööjõuga. “Lausa auklikuks on kulunud soovitus “tõsta palka”. Palgaga meelitame tööjõudu ühest sektorist teise, maksame riigile üha enam tööjõumaksu ja jõuame sinnani, et meie kaupa ja teenust ei jaksa enam osta. Töötajaid juurde ei teki. Nemad jäid ilma sündimata 25 aastat tagasi.”

Loe täispikka artiklit Äripäevast.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960