Eesti toidu Facebooki lehel toimunud küsimise tulemusel peavad inimesed kõige eestipärasemateks toitudeks musta leiba, kama ja mulgiputru. Toiduajaloolase Anu Kannikese sõnul pole eestipäraste toitude esikolmik üllatav nii mõnelgi põhjusel.
Rukkileib on olnud eesti köögi alustala juba tuhandeid aastaid – see on olnud igapäevatoidus nii keskne, et väljend "leib on laual" tähendas seda, et perel oli piisavalt sissetulekut. „Kõiki muid toite on nimetatud leivakõrvaseks, ka see näitab leiva suurt osa ja sümbolväärtust. Kodune rukkileiva tegemine on ka tänapäeval paljude perenaiste hobi ja oskus, mille üle uhkust tuntakse,“ rääkis Kannike.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Jälle on üks hooaeg lõppemas ning 2025. aasta saagid on peagi salves. Aasta oli meil taas keeruline, oma jahedate ilmade ja rohkete sademetega, nagu tavaliselt – põllumajanduses ei hakka kunagi igav.