Eesti toidu Facebooki lehel toimunud küsimise tulemusel peavad inimesed kõige eestipärasemateks toitudeks musta leiba, kama ja mulgiputru. Toiduajaloolase Anu Kannikese sõnul pole eestipäraste toitude esikolmik üllatav nii mõnelgi põhjusel.
Rukkileib on olnud eesti köögi alustala juba tuhandeid aastaid – see on olnud igapäevatoidus nii keskne, et väljend "leib on laual" tähendas seda, et perel oli piisavalt sissetulekut. „Kõiki muid toite on nimetatud leivakõrvaseks, ka see näitab leiva suurt osa ja sümbolväärtust. Kodune rukkileiva tegemine on ka tänapäeval paljude perenaiste hobi ja oskus, mille üle uhkust tuntakse,“ rääkis Kannike.
Seotud lood
Eesti põllumehed saavad uue ülitõhusa teravilja fungitsiidi, milles sisaldub tipptasemel Inatreq™ active toimeaine – keemia, mis põhineb looduslikult esinevatel mullabakteritel.