Autor: Põllumajandus.ee • 6. juuni 2023

Keskkonnaamet tragib taas Peipsi järvel võrke

6. juunil alustab Keskkonnaamet Peipsil iga-aastast võrkude tragimist ehk järve vanadest võrkudest puhastamist. Töödega jätkatakse 7. juunil, samuti 13.-14. juunil.
Tragimine Peipsil.
Foto: Keskkonnaamet

Keskkonnaameti peadirektori asetäitja järelevalve valdkonnas Olav Avarsalu ütles, et vette triivima jäänud võrkude eemaldamine on vajalik ennekõike just looduse kaitsmiseks. „Hüljatud, triivivad, võrgud ohustavad veekogus nii kalu kui veeloomi ja veelinde. Sünteetilistest materjalidest valmistatud nakkevõrgud lagunevad aeglaselt nii veekogu põhjas kui kaldale uhutuna ning on võimelised pikka aega kalu ja teisi elusolendeid lõksu püüdma ja tapma. Veel ohustavad sellised tähistamata triivivad võrgud ka veeliiklust, mis omakorda seab ohtu ka paadiga sõitvad inimesed,“ selgitas Avarsalu.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960