Autor: Põllumajandus.ee • 27. juuni 2023

PTA: kodus toitu müügiks valmistades ära unusta toiduohutust

Nii kodus toidu valmistamine müügi eesmärgil kui ka kodus toitlustamine on tegevused, kus toiduohutust ei tohi unustada. Kui tegutsed regulaarselt, tuleb sellest teavitada Põllumajandus- ja Toiduameti (PTA) piirkondlikku esindust. Teavitus on soovitatav esitada Maaeluministeeriumi kliendiportaali kaudu.
Kodus toitu müügiks valmistades ära unusta toiduohutust.
Foto: Pexels

Toiduosakonna juhataja Svetlana Jankovenko sõnul on kodus toidu valmistaja füüsiline või juriidiline isik, kes tegeleb müügi eesmärgil regulaarse toidu valmistamisega kohas, mida põhiliselt kasutatakse elamiseks, näiteks eramaja köök ja selle juurde kuuluv kelder, abiköök, suve- ja väliköök. Jankovenko juhib tähelepanu, et teisele inimesele kodust müüdav toit on reguleeritud toiduseadusandlusega.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960