„Ka meie turist võib nüüd sealsete kohalike väikepoodide lettidelt leida Nõo pasteeti, mida valmistootena ekspordime,“ ütles Nõo Lihatööstuse tegevjuht Ragnar Loova. „Nii pälvib Eesti hea toit tunnustust ka kaugemates riikides. Oleme volitatud vahendajate kaudu saatnud esimesed kogused esmalt kohalikesse väikepoodidesse, mis võimaldab meil edaspidi uusi tellimusi saada, ekspordimahtu suurendada ja jõuda ka suurkettidesse. Eksport on Eesti ettevõtetele kahtlemata eluliselt tähtis suund.“
Tartu Maakohus kinnitas ajutistesse makseraskustesse sattunud Saaremaa Lihatööstuse saneerimiskava, mis on loodud kõikide osapoolte tihedas koostöös ning mille alusel algab nüüd suure piirkondliku mõjuga ettevõtte majanduslik tervendamine.
Baltikumi suurim lihabränd Rakvere on viinud värske hakkliha harjumuspärase plastik karbi asemel flow-pakki. Muudatuse eesmärk on vähendada kasutatava plasti ja pakendi määra ja säilitada seejuures hakklihade kõrge kvaliteet. Kokku vähendatakse plastiku tarbimist 70 tonni aastas ja komposiitmaterjali asemel kasutatakse 100% ringlusesse võetavat PP-plasti.
Jälle on üks hooaeg lõppemas ning 2025. aasta saagid on peagi salves. Aasta oli meil taas keeruline, oma jahedate ilmade ja rohkete sademetega, nagu tavaliselt – põllumajanduses ei hakka kunagi igav.