Autor: Indrek Lepik • 19. juuli 2023

Kreml ähvardab toidukriisiga: Vene raketid tabasid Odessa viljasadamat

Kremlil on võimalus maailma toiduturul suuri probleeme tekitada. Sel nädalal kukkus kokku Musta mere viljalepe, mille abil sai Ukraina oma vabadest sadamatest laia maailma vilja eksportida. Samas ei tulnud leppe raugemine turule üllatusena ning suuri raputusi pole see esialgu kaasa toonud.
Praegust viljakoristushooaega varjutab asjaolu, et juba koristatud vili ei pääse liikuma.
Foto: AFP/Scanpix

“On olnud väiteid, et lepe on peatatud. Aga venelaste endi teavitus kasutab sõna lõpetatud – terminated,” selgitas Äripäevale välisministeeriumi välismajanduse ja arengukoostööküsimuste asekantsler Mariin Ratnik.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960