Autor: Põllumajandus.ee • 28. juuli 2023

AB Linas Agro Group asutab uue ettevõtte UAB Dotnuva Seeds

Kuni käesoleva ajani tegeles sertifitseeritud seemnete tootmisega Leedus grupi teine ettevõte - UAB Dotnuva Baltic, kuid soovides tugevdada sertifitseeritud seemnetootja positsiooni Balti riikides on võetud vastu otsus arendada seemnetootmist eraldi. Senine seemnetootmise tegevus on antud üle vastloodud ettevõttele, aga UAB Dotnuva Baltic jätkab põllumajandustehnika müüki ja tegeleb teiste põllumajandusprojektidega.
AB Linas Agro Group asutab uue ettevõtte UAB Dotnuva Seeds.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Viimastel aastatel on nõudlus ettevõtte toodetavate sertifitseeritud seemnete järele oluliselt kasvanud. Suurimat mõju kasvule avaldasid suurenev müük Läti ja Eesti turgudel, samuti kasvav eksport teistesse Euroopa riikidesse. Käeoleval ajal toodab Dotnuva seemnevabrik umbes 27 000 tonni seemet aastas, see on umbes 90 protsenti kogu tootmisvõimsusest ning soovides tagada sertifitseeritud seemnete sujuva tarnimise klientidele, peab suurendama tootmisvõimsusi.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960