Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 1. august 2023

Majandustulemused | Jahutootja kasum kahekordistus

Teraviljatöötleja Tartu Mill teenis 2022. aastal 66,2 miljoni eurose käibe juures 4,5 miljonit eurot ärikasumit. Kasvas nii käive kui kasum - aasta varem oli ettevõtte müügitulu 49,9 miljonit ja ärikasum 2,3 miljonit eurot.
Tartu Milli tootmine Tartus.
Foto: Raul Mee

Möödunud aastat kirjeldavad nad kui keerukat aastat. “Peamised tegevuskeskkonda mõjutavad tegurid olid 2022. aastal tooraine hinna kõikumine, energiahindade kasv ning üldine inflatsioon. Valuutakursi oluline risk ettevõttel puudub, kuna tehingud toimuvad peamiselt eurodes. Intressimäära risk on seonduvalt Euribori hüppelise kasvuga olemas, aga juhtkond on kasutusel võtnud meetmed, et kasvu negatiivset mõju minimeerida,” toovad nad aruandes välja taustainfo valitsenud majanduskeskkonna kohta.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960