Autor: Eesti Taimekaitse Assotsiatsiooni tegevjuht Evelin Hillep • 2. august 2023

Mis saab kasutatud taimekaitsevahendite pakenditest?

Kõik jäätmed ei ole prügi. Õigesti kokku kogutuna, on kasutatud taimekaitsevahendi pakendid toormeks uutele toodetele – peamiselt kaablikaitsetorudele.
Kõvaplasti ümbertöötleja WeeRec OÜ’sse toodud kasutatud taimekaitsevahendi plastpakendid.
Foto: Evelin Hillep

Parem jäätmekäitlus on esimene eeldus, mis tuleb täita, et tekiks ringmajandus. Kasutatud materjalide ringlussevõtt aitab kaasa keskkonna häirimise vähendamisele. Euroopa Liidu rohelise kokkuleppe raames on kokku lepitud, et 2025 aastaks peab ümbertöötlemisse suunama 50% turuleviidud plastpakenditest. Taimekaitsetööstuse jaoks mängib plastpakend üliolulist rolli. Plastpakendid aitavad tagada taimekaitsevahendite turvalise tarnimise kasutajale ning toodete ohutu kasutamise. Eesti Taimekaitse Assotsiatsiooni liikmete eesmärk on panustada ringmajandusse ning meie ühine huvi on, et kõik kasutatud taimekaitsevahendite plastpakendid jõuaksid ümbertöötlusse.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960