Autor: Põllumajandus.ee • 13. september 2023

Mätiku talumeierei juht: kogukond peab vaatama suuremat pilti

Mätiku talumeierei juht Mirjam Pikkmets ütles Metsküla kooli eskaleerunud vastaseisu kommenteerides, et on tekkinud kahetsusväärne olukord, kus aktiivne seltskond inimesi on võtnud eesmärgiks vastanduda iga hinna eest. „Esmapilgul „õige asja“ eest võitlejad on kaotanud võime näha suuremat pilti ja vallaga vastandudes on unustatud ühise toimimise põhimõtted,“ osutab Pikkmets.
Mätiku talumeierei juht Mirjam Pikkmets.
Foto: erakogu

Lääneranna vallas asuva Oidrema küla kogukonna eesvedaja Mirjam Pikkmetsa sõnul on murettekitav inimeste püüd oma valla mainet lõhkuda, selle asemel, et näha suuremat pilti kogu vallapiirkonna arengust. „Hiljuti liideti haldusreformi käigus neli piirkonda, mille tugevat lõimumist ei ole veel toimunud ja niiviisi viha õhutades ilmselt on seda ka raske saavutada. Need, kes on varmad valda kiruma unustavad ära, et meil on küll pindalalt suur haldusüksus aga mitte rahvaarvult, nimelt elab Lääneranna vallas napilt üle 5000 inimese. Haridusreformi järgselt oli meie vallas 7 kooli ja natuke üle 400 õpilase. Iga inimene oskab arvutada, et sellise hulga laste juures on koole liiga palju,“ rääkis Pikkmets.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960