Autor: Põllumajandus.ee • 3. oktoober 2023

Euroopa Liidu asjade komisjon tutvus rohemärgiste tõesust parandava algatusega

Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjon sai eile, 9. oktoobril toimunud istungil ülevaate plaanitavast roheväidete direktiivi algatusest, mille eesmärk on tõsta toodete keskkonnaga seotud väidete ja märgiste usaldusväärsust.
On tähtis põhjalikult läbi mõelda, kuidas elektriautode ja elektriseadmete keskkonnamõju hindama hakatakse.
Foto: Unsplash

Komisjoni esimees Liisa Pakosta ütles, et komisjon sai algatusega plaanitud muudatustest ja Eesti huvirühmade seisukohtadest hea ülevaate ning ministeerium omakorda kaasa mitu küsimust, mida läbi mõelda. „Praegu on maailmas kasutusel sadu ökomärgiseid ja ohtralt tooteid, mille kohta väidetakse eksitavalt, et tegu on näiteks biolaguneva, keskkonnale ohutu või rohelise energiaga toodetud tootega. Keegi ei kontrolli, et roheväited õiged oleks. Igati sümpaatne on selle algatuse eesmärk, et rohemärgised oleks arusaadavad ja usaldusväärsed,“ sõnas Pakosta. Ta toonitas, et üleminekuaeg peab olema piisav, et ükski juba toodetud pakend raisku ei läheks.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960