Autor: Põllumajandus.ee • 25. oktoober 2023

Keskkonnakomisjon toetab riigilõivumäära muutmist metsateatise esitamisel

Riigikogu keskkonnakomisjon otsustas oma eilsel erakorralisel istungil teha riigilõivuseaduse muutmise eelnõusse ettepanekud metsa pikaajalisema ja jätkusuutlikuma majandamise soodustamiseks.
Metsamajandustööd Harjumaal.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Keskkonnakomisjoni esimees Igor Taro põhjendas ettepanekut riigilõivumäära kohta metsateatise esitamisel. „Ettepaneku kohaselt sätestatakse, et raadamise ja uuendusraie kohta esitatava metsateatise läbivaatamise eest tasutakse riigilõivu 30 eurot. Hooldus-, valik-, trassi- ja kujundusraie puhul metsateatise läbivaatamise eest riigilõivu ei võeta. Kuna üldine metsateatiste menetlemise kulu tuleks riigile hüvitada, siis saab see tulla tulu toova tegevuse - raadamise ja uuendusraie arvelt,“ ütles Taro.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960