Laupäeval, 18. novembril toimub Tallinnas Kultuurikatlas festivali Maitsev Eesti raames mahekonverents, kus asjaosalised arutlevad Eesti mahetoidu ja -tootmise võlude ja valude üle.

- Mahepõllumajanduse aastakonverents keskendub koostööle ja arenguvõimalustele.
- Foto: Pexels
Kultuurikatlas toimuval „Mahepõllumajanduse aastakonverentsil – Koostöö mahetoidu tarneahelas“ saab teada, kuidas jõuab eestimaine mahetoitharidusasutustesse, toitlustusse, kauplustesse ja inimeste toidulauale. Millised on mahetoidu tarneahelas tegutsevate ettevõtjate väljakutsed ja võimalused ning kuidas läheb omavaheline koostöö, sellest räägivadki konverentsi vestlusringidesasjaosalised ise, alates mahepõllumeestest ja -töötlejatest kuni kokkade ja turustajateni.
Laiema vaate mahepõllumajandusega seotud arengutest kogu maailmas annab Helga Willer Šveitsi mahepõllumajanduse instituudist FiBL.
Konverentsil kuulutatakse välja ka konkursside „Parim mahetootja 2023“ ja „Parimad mahetooted 2023“ võitjad ning saab maitsta konkursil osalenud tooteid.
Artikkel jätkub pärast reklaami
Konverentsi kava leiad
SIIT. Konverentsi on võimalik jälgida veebist, soovi korral vaata seda
SIIT.
Konverentsi korraldab Ökoloogiliste Tehnoloogiate Keskus koostöös Mahepõllumajanduse Koostöökoguga.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.