• 22.12.23, 13:12

Kui suurt tähelepanu pööratakse toidu märgistusele ja toidualasele teabele?

Kui suurt tähelepanu pööratakse toidupakendil toidu kohta esitatud infole? Kuidas inimesed koduses majapidamises toiduga ringi käivad? Mida arvatakse toiduga seotud keemilistest riskidest? Sellest kõigest kirjutavad Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi toiduohutuse osakonna valdkonnajuht Maia Radin ja nõunik Hellika Kallaste.
Toidu päritolumaa teavet otsib alati 9% ja sageli 36%. Päritolumaa teabe otsimise levinumaks põhjuseks on lihtsalt uudishimu (65%).
  • Toidu päritolumaa teavet otsib alati 9% ja sageli 36%. Päritolumaa teabe otsimise levinumaks põhjuseks on lihtsalt uudishimu (65%).
  • Foto: Pixabay
Sel suvel korraldati Eesti tarbijate seas uuring toidu märgistusest ja toiduhügieenist, et teha selgeks, kui palju inimesed nendest teemadest teavad. Eelmine sarnane uuring tehti 2019. aastal. Üldjoontes ei ole inimeste teadlikkus oluliselt muutunud.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 10.06.25, 16:08
Suursaagi ootuses: mis saab hinnast ja kvaliteedist?
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele