Viis olulist tegurit, mis mõjutavad toiduainetööstuse käekäiku
Tänavu on oodata, et toidutootjad optimeerivad oma toodete sortimenti, toidupoodide omabrändi osakaal kasvab ja keskkonnanõuded ning tarbijate ootused eeldavad uudsete toodete ja pakendite turule toomist.
Riigi kavandatava jäätmereformi üks eesmärke on vähendada turule jõudvate plastpakendite osakaalu, kavandatav pakendimaks ei ole selleks aga tööstuste esindajate hinnangul sobiv meede.
Nõo Lihatööstuse tegevjuht Ragnar Loova prognoosib, et järgmisel aastal lihatoodete hinnad rohkem ei tõuse ning tulekul on uued innovaatilised tooted ja pakkelahendused.
Vasika elu algus määrab tema tuleviku. Kui veel mõnikümmend aastat tagasi piisas sellest, et loom sai sooja ja piima, siis tänane teadmine ja tehnoloogia on muutnud vasikakasvatuse palju täpsemaks ning kontrollitumaks. Farmides räägitakse „kuldse tunni“ olulisusest ja automatiseeritud söötmissüsteemidest, mis on vähendanud haigusi ja muutnud töö inimestele kergemaks.