Autor: Äripäev • 4. märts 2024

Oliiviõli röögatu hinnatõus jätkub

Tänavu jaanuaris maksis oliiviõli Euroopas täpselt 50 protsenti rohkem kui aasta tagasi, selgub Eurostati andmetest. Eestis oli hinnatõus Euroopa Liidu riikide seas neljandal kohal: 52 protsenti aastaga.
Oliiviistanduses töötaja Tuneesias lõppenud aasta detsembris. Kui Hispaanias segab kuumus oliivisaaki, siis Tuneesias püüeldakse oma eesmärkide poole, nemad loodavad sel hooajal toota 200 000 tonni oliiviõli. Hispaaniast tulemata jäävat saaki see ei asenda.
Foto: SIPA/Scanpix

Arvatakse, et hinnaralli jätkub ka sel aastal.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960