• 28.04.25, 07:57

Põlva pagaritööstuse juht: “Ketid võiksid mõelda väiketootjate eraldi riiulitele”

Suure jaeketi riiulisse pääsemine pole nii suur probleem, nagu sageli arvatakse, ütleb Põlvas tegutseva Lõuna Pagarite juht Kaire Kivirähk, lisades, et väiketootjate jaoks on väljakutse pigem see, kuidas püüda poekülastaja tähelepanu olukorras, kus suured tootjad katavad massiivse tootmismahuga suure osa riiulipinnast.
“Kagu-Eestis ettevõtlust pidada on hoopis teistmoodi kui Põhja-Eestis. Riik võiks vähemalt riigihangetes arvestada piirkondliku ettevõtluse toetamisega,“ ütleb Lõuna Pagarid tegevjuht Kaire Kivirähk.
  • “Kagu-Eestis ettevõtlust pidada on hoopis teistmoodi kui Põhja-Eestis. Riik võiks vähemalt riigihangetes arvestada piirkondliku ettevõtluse toetamisega,“ ütleb Lõuna Pagarid tegevjuht Kaire Kivirähk.
  • Foto: Erik Riikoja
Kaire Kivirähk ütleb, et suurte tootjate varju jäämine poekettides on süsteemne puudujääk ja vaja oleks lahendust. „Võib-olla oleks aeg hakata mõtlema eraldi riiulitele väiketootjatele. Täna mahutatakse suurtootjad esimesena ära, väikestele jäävad ülejäägid,“ selgitab Kivirähk.
Intervjuus Tööstusuudistele rääkis Kivirähk ka sellest, kuidas käib uute toodete arendamine, milliste kitsaskohtadega tuleb silmitsi seista ning miks käsitöö ja kohalik tooraine on nende äri tuum.

Seotud lood

Uudised
  • 23.04.25, 15:15
2025. aasta Eesti parim toiduaine on maitseküllane mereannitoode
Täna auhinnati Toiduliidu aastakonverentsil konkursi “Eesti parim toiduaine 2025” tiitlivõitjaid. Aasta parimaks toiduaineks kuulutati Marwi vannamei krevetid paprika ja küüslauguga.
Uudised
  • 23.04.25, 10:44
Veljo Ipits: toidutööstus vajab riigi tuge toidujulgeoleku tagamiseks
Eesti toidutööstus on keerulises olukorras, kus kasvavad toiduhinnad, madal tarbija kindlustunne ja vähenenud investeerimisvõimekus on muutmas sektori jätkusuutlikkuse praegusel kujul küsitavaks. Tänasel toidutööstuse aastakonverentsil „Kuidas säilitada konkurentsivõime?“ toonitas Toiduliidu volikogu esimees Veljo Ipits, et sektor vajab kiiret riigi tuge, et tagada sektori konkurentsivõime ja toidujulgeolek.
Uudised
  • 23.04.25, 13:06
Raul Eamets: Eesti toidutööstuse ekspordi kasv sõltub lisandväärtusest, mitte toorainest
Eesti toidutööstuse suurim võimalus kasvu saavutada peitub ekspordis, kuid praegu veab seda pigem tooraine müük kui väärindatud toodang, nentis Bigbanki peaökonomist Raul Eamets toidutööstuse aastakonverentsil „Kuidas säilitada konkurentsivõime?“.
  • ST
Sisuturundus
  • 10.06.25, 16:08
Suursaagi ootuses: mis saab hinnast ja kvaliteedist?
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele