Autor: Gregor Alaküla • 25. juuli 2023

Teadlane põllumeeste olukorrast: kasumi võtsid välja, kahjumit tahavad ühiskonnaga jagada

„Kasumid on välja võetud, aga kahjumit tahetakse nüüd kogu ühiskonnaga tervikuna jagada," kirjeldas küünilist põllumeeste olukorda Tallinna Ülikooli ökoloogia vanemteadur Mihkel Kangur saates “Kuum tool“.
Tallinna Ülikooli ökoloogia vanemteadur Mihkel Kangur.
Foto: Andras Kralla

Kangur selgitas, et põllumehed on aastakümneid hävitanud mulla süsiniku sidumise võimekust, lisades neisse keemilisi väetisi ja mürke (taimekaitsevahendeid - toim). Seetõttu on Kanguri sõnul irooniline, et põllumehed paluvad nüüd abi, et toime tulla enda tegevuse tagajärgedega.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960