Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 8. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

CM: Albit tagab suured saagid

2014. aasta Viljelusvõistlusel sai 9,4 tonnise hektarisaagi Piibe Post Kõljala Põllumajanduslikust OÜst. Suur saak saadi Albiti kasvustimulaatori kaasabil ning käesoleval aastal on plaanis laiendada preparaadi kasutamist.

2014. aasta Viljelusvõistlusel 9,4 tonnise nisu saagid kasvatanud Piibe Post Kõljala POÜst ja Margus Lepp Voore Farmist kasutavad 2015. aastal mõlemad kasvuregulaaator Albitit. 

Piibe planeerib kasutada kasvuregulaatorit lisandina pritsimisegudes igal pritsimisel.  Margus kasutab Albitit esmakordselt ning kasutas seda juba lisandina puhtimissegus ning kasutab ka pritsimissegudes.

Albiti kasutaja on ka Mudasilla Talu peremees Kalle Kits - Valgamaa põllumees, kes osales samuti mullu edukalt  Viljelusvõistlusel. Tema suvinisu saagikus oli 7,0 tonni hektarilt ja suvirapsi saak 3,1 tonni hektarilt. Viljelusvõistlusel saavutas ta nende näitajatega suvirapsiga esikoha ja suvinisuga teise koha. Kvaliteedilt oli nisu kõrgeima klassi toidunisu. Ka tema  suurendab oma Albiti kasutust sellel aastal. 

Albit on bioloogilist päritolu kasvuregulaator, mida kasutatakse lisandina puhtimis ja pritsimissegus. Erinevalt teistest taolistest toodetest on tal kolm põhifunktsiooni.

Albiti põhifunktsioonideks on :

1. Taimede stressi taluvuse suurendamine. Taime kasv ei seisku pestitsiidide kasutamisel - see kiirendab taime kasvu, suurendab saagikust ja kiirendab saagi valmimist.

2. Albit omab võimet tõsta taimede immuunsust erinevate haiguste vastu. Ta ei hävita haigusttekitavaid patogeene vaid vähendab nende võimet taime nakatada. Tänu sellele toimib ta, kui laia spektriga süsteemne fungitsiid.  Tänu sellele omadusele jäävad paljud haigused olemata.

3. On taimede kasvu regulaator. Albiti kasutajad võivad jälgida võimsat idanemist ja juurestiku arengut. Tõuseb ka taimede vastupanuvõime põuale - lausa kuni 60%.

4. Kvaliteedinäitajate tõus saagil: õli sisalduse tõus rapsis, kleepvalgu ja proteiini tõus viljas - saak on reeglina kõrgema sordi teravili, nitraatide sisalduse vähenemine 16–26 %, saagikuse tõus keskmiselt 10–20%. 

Kõiki neid nähtusi on Albiti kasutajad täheldanud – tihti ei osata neid  kohe Albitiga seostada, aga kes on juba mitmeid kordi kasutanud preparaati, need märkavad seaduspärasust.

Keskmine Albiti kulu hektarile on ca 4-5 eurot (40-60ml/ha kohta) hoolduskorra kohta, võimalik tulu aga kulutatud euro kohta on kuni kuus eurot.

Ei ole halba külviaastat kui kasutad Albitit! 

Vaata lisa: www.albit.ee

Müügiinfo: Arvi Villemson, OÜ Eharik,  tel. +372 51 64 640, e-post: [email protected].

 

 

 

 

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616