Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 20. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

CM: Innovatsioon taime kasvu reguleerimises - Albit

Bioloogiline kasvustimulaator Albit on just üks selline innovaatiline lahendus, mis aitab lahendada taimekasvatuse põhiprobleeme.

Bioloogiline kasvustimulaator Albit on just üks selline innovaatiline lahendus, mis aitab lahendada taimekasvatuse põhiprobleeme ja mille on oma „relvastusse“ võtnud Eesti Viljelusvõistluse parimad. 

Üliväikesed kasutusdoosid ja rahaline kulu hektari kohta - teravilja töötlemisel 40 ml/ha kohta ja rapsil 60 ml/ha kohta (rahaliselt 4 – 5 eurot/hektari kohta) aitavad teil hoida taimekasvatuse omahinda kontrolli all ja saada head saaki.

Albitit kasutatakse lisandina keemilistele pritsimissegudele. Ta võimaldab vähendada keemia osakaalu 10- 20%, võimendab nende preparaatide mõju taimedele ja hoiab ära taimede stressi ja sellest tingitud kasvu seisaku.

Praegu, kus on aktuaalne taimekaitse ja taimede kasvu stimuleerimine, on just õige aeg lisada oma taimekaitse segudesse ka lonks midagi innovaatilist ja saada kasu teadustööst.

Selle teadustöö vilju nauditakse juba 33. riigis, sealhulgas osades maades ka mahepõllunduses.  

Vaata milline võib olla erinevus rapsi taime juurestikul, kui kasutad Albitit:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Albit on bioloogilise päritoluga kasvuregulaator, mille põhifunktsioonideks on:

• Antistressant- neutraliseerib stressi, mida põhjustavad keemilised pestitsiidid ja väetised. Tänu sellele ei teki taimede kasvuseisakuid keemiliste taimekasvatuse vahendite kasutamisel. Taimede kasv kiireneb vegetatsiooniperioodi jooksul ca 10 päeva. Saame suurema saagi ja see valmib varem.

• Fungitsiid- tõstab taimede immuunsust erinevate haiguste vastu. Neljanda põlvkonna fungitsiid kujutab endast  vahendit, mis ei hävita haigustekitajaid patogeene vaid vähendavad nende võimet taime nakatada ning tõstavad taime loomulikku immuunsust. Tänu sellele tegutseb Albit kui laia spektriga süsteemne fungitsiid.

• Taimede kasvu regulaator - stimuleerib taimede arengut, kaitseb põua ja abiootiliste stresside eest.

Albiti toimeaineks  on polü-beta-hüdrosüülõli hape, mida valmistatakse looduslikest bakteritest Bacillus megaterium ja Pseudomonas aureofaciens- looduses on nende ülesanne kaitsta taimi haiguste ja ekstreemsete ilmaolude eest ning kiirendada taime kasvu.

Albit tõstab saagi kvaliteeti.Suureneb:

Nisu kleepvalgu sisaldus 0,5-5,1%;Suhkru sisaldus suhkrupeedis 0,3-2,5%;Juurviljades vitamiinide sisaldus 11-25%;Valgu sisaldus nisus ca 0,5-0,8%;Õli sisaldus suureneb 0,3-1,3 %. Rapsil annab 1 ml Albitit 1,3-6 liitrit täiendavat õli. Vähendab nitraatide sisaldust saagis 16-26%;Suureneb taimede saagikus keskmiselt 10-20%.

• Majanduslik efektiivsus. Erinevad katsed tõestavad Albiti majanduslikku efektiivsust – Albitile kulutatud üks euro võib tuua tagasi kuni kuus eurot.

Rohkem infot ja pilte leiad meie kodulehelt www.albit.ee. on infot nii Eesti praktikutelt, teaduskatsetest aga loomulikult tootja poolne info toote omadustest ja tema abil saadud tulemustest.                 

Siin

Müügiinfo:

OÜ Eharik,  Arvi Villemson, tel. + 372 51 64 640, e-post: [email protected]

 

 

 

 

 

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616