9. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uusmeremaalased tulevad Saaremaa lambaid pügama

Saaremaa suurim lambakasvatusettevõte Saaremaa Ökoküla AS kasutab sel aastal esmakordselt Uus-Meremaa lambapügajate teenuseid.

„Uusmeremaalaste kasutamine tuleb meile odavam kui kohapeal teenuse ostmine," ütles Oma Saarele Saaremaa Ökoküla lambakasvatusharu juht Koit Kull.

Kaks uusmeremaalast saabub Saaremaale lambaid pügama 20. augustil Inglismaalt. „Nende töövõtted ja tehnika on nii professionaalsed, et üks mees pügab päevas 300 lammast. Saame pooleteise päevaga kõik oma 800 looma pügatud ja võime siis muude asjadega edasi minna," selgitas Kull.

Siiani on Saaremaa Ökoküla kasutanud kohaliku lambapügaja teenust, kelle jõudlus on väiksem (kuni 80 lammast päevas) ning kogu karja pügamine võib venida kuu aja pikkuseks.

Koit Kull ei taha mitte mingil juhul halvustada ettevõtte senist partnerit, kes on igati tubli ja meie tingimustes professionaalne töömees, kuid Uus-Meremaa on lambakasvatuse absoluutne tipp.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960