2. oktoober 2008
Jaga lugu:

Põllumeeste toetusi kärbiti 200 miljonit

Riigikogule esitatud järgmise aasta riigieelarves on kärbitud põllumeeste täiendavaid otsetoetusi (top-up) 780,7 miljonilt kroonilt 545,4 miljonile kroonile, samas kõik ELi toetused jäävad alles.

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder lubas Eesti riigieelarvest Euroliidu otsetoetustele lisaks makstavate toetuste eest võidelda n-ö viimse veretilgani, ometi tuli tal kaotust tunnistada, kirjutas Maaleht.

"Loomulikult seisin põllumajandusministrina põllumeestele lubatud top-upi eest, aga üldises säästuolukorras tuli meie ministeeriumil teha koguni kaks suurt kärbet - üks oli top-up ja teine meie valitsemisala allasutuste tegevuskulude vähendamine 8%," selgitab Helir-Valdor Seeder Maalehele.

Säästuoludes saime ikkagi päris hea eelarve, nii et põllumeestel pole mingit põhjust meeleheiteks, ütleb Seeder, kelle sõnul jõuavad põllumeheni kõik ELi toetused, samuti riigipoolne kohustuslik kaasfinantseerimine, mis on 460 miljonit krooni.

Seederi kinnitusel on üks kindel - ühekordset poliitilist ikaldustoetust enam ei tule, sest ELi muutunud riigiabireeglite tõttu pole võimalik ikaldustoetust enam maksta. "Nii et see põhjus on pigem juriidiline kui rahaline," väidab minister.

Jaga lugu:
PÕLLUMAJANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad põllumajanduse uudised igal nädalal enda postkasti.

Pollumajandus.ee toetajad:

Enimloetud
Meelika Sander-Sõrmus
Meelika Sander-Sõrmuspollumajandus.ee juhtTel: 555 33 789meelika@pollumajandus.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee