Eesti riik võtab kasutusele siseriikliku
toidukvaliteedikava, mille eesmärk on motiveerida põllumehi andma suurema tulu
saamiseks senisest erilisemat ja kallimat toodangut.
"Kui me vaatame, kuidas Itaalias on igal külal oma sink, juust ja vein, mis naabrite omast erineb, siis peaksime ka meie liikuma selles suunas," ütles Oma Saarele põllumajandusministeeriumi kaubanduse ja põllumajandussaadusi töötleva tööstuse osakonna nõuniku kt Taavi Kand.
"Grupp põllumajandustootjaid lepib omavahel kokku, kuidas valmistada mingit erilist toodet ja võtab siis endale nende toodete osas vabatahtlikult kõrgemad nõuded, mida üheskoos ka täidetakse. Seetõttu saavad nad neid tooteid ka vastavalt märgistada ja turul kõrgemat hinda küsida," rääkis Kand.
Artikkel jätkub pärast reklaami
Seotud lood
Scandagra Eesti AS tegevjuhi Eigo Siimu sõnul on põllumajandusvaldkonna süda koostöö ja vastastikune usaldus. Pärast esimest kümmet kuud ametis tõdeb ta, et sektor on küll keerulises seisus, kuid just nüüd on kõige olulisem seista põllumehe kõrval ja aidata tal raskused üle elada.