Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine
Ministeerium: igale külale oma kvaliteetvein!
Eesti riik võtab kasutusele siseriikliku
toidukvaliteedikava, mille eesmärk on motiveerida põllumehi andma suurema tulu
saamiseks senisest erilisemat ja kallimat toodangut.
"Kui me vaatame, kuidas Itaalias on igal külal oma sink, juust ja vein, mis naabrite omast erineb, siis peaksime ka meie liikuma selles suunas," ütles Oma Saarele põllumajandusministeeriumi kaubanduse ja põllumajandussaadusi töötleva tööstuse osakonna nõuniku kt Taavi Kand.
"Grupp põllumajandustootjaid lepib omavahel kokku, kuidas valmistada mingit erilist toodet ja võtab siis endale nende toodete osas vabatahtlikult kõrgemad nõuded, mida üheskoos ka täidetakse. Seetõttu saavad nad neid tooteid ka vastavalt märgistada ja turul kõrgemat hinda küsida," rääkis Kand.
Maisi soodsa kasvuperioodi korral võib tekkida probleem, kus tärklisesisaldus silos on optimaalseks söötmiseks liiga kõrge. Seedimata tärklis vatsas ja peensooles langetab söödaväärindust, tekitades loomakasvatajale rahalist kahju.