2. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nisu hind Venemaa tõttu 22 kuu kõrgeim

Nisufutuuri hind keris Chicagos 22 kuu kõrgtasemele, kuna kuum ilm Venemaal võib piirata nisueksporti, mis vähendab laovarusid, vahendab Bloomberg.

"See on väga nisu hinda toetav ja puuduvad märgid hinnatõusu lõppemisest," ütles CWA Global Marketsi tegevdirektor Peter McGuire. "Ma ei üllatuks, kui me näeme kahe kauplemissessiooni jooksul seitsmedollarist hinda," märkis ta.

Oht, et Venemaal võib õhutemperatuur tõusta 42 kraadile, viskas Chicagos nisu septembrilepingu hinda 3,4 protsenti üles, 6,84 dollarile buššelist.

Juulis oli nisu suurima tõusuga Standard & Poor’si tooraineindeksist, kuhu kuulub 24 toorainet. Juulis tõusis nisu hind 38 protsenti.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960