• 16.08.10, 13:51
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Nordea: Eestis ei suudeta hinnakasvu ohjeldada

Nordea Panga peaökonomist Tõnu Palmi sõnul on Eesti inflatsioon olnud ajalooliselt muutlikum kui suuremates Euroopa riikides.
„Eestis on väike avatud majandus, mille puhul välised hinnasurved avalduvad kiirelt kodumaises inflatsioonis. Ka turu väiksus tähendab seda, et konkurents ei toimi alati piisavalt efektiivselt hinnakasvu ohjeldamisel, mistõttu on tervitatav heas mõttes avalik kontroll ja tähelepanu hindade üle,“ kiitis Palm hinnatõusu teema tõstatajaid.
Tema sõnul on Eesti tarbijahinnad kasvanud viimasel ajal rohkem kui euroalal, kuid arvestades alusinflatsiooni on inflatsiooni surve püsinud Eestis siiski jätkuvalt madalal.
„Tarbija ja ettevõtja tunnetab paratamatult oma nahal tarbijahindade kasvu. Seega on oluline, et lühiajalised tegurid, mis on peamiselt hinda kergitanud, ei tõstaks pikemaajaliselt inflatsiooni ootust. See mõjutaks negatiivselt elanikkonna ostuvõimet ja vähendaks ka konkurentsivõimet,“ hoiatab peaökonomist.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 09.09.24, 17:50
Ekspert: kõrreliste umbrohtudega tuleb tegeleda juba sügisel, muidu läheb olukord käest
Kuna aasta-aastalt esineb kõrreliste umbrohtude tõrjega aina enam probleeme, on väga oluline saada need kontrolli alla juba sügisel. Taimekaitsevahendite esindaja Nordisk Alkali tehniline nõustaja/turundusjuht Ann Raukas nendib, et pikkadel sügistel peab kultuur konkureerima umbrohuga nii toitainete kui ka valguse osas ning lisaks loob tihe ja umbrohurikas taimik soodsad tingimused taimehaiguste levikuks.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele