• 16.01.12, 08:29
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Oht kanalast

Saksamaa keskkonnakaitsjad avastasid, et osa sealsetes supermarketites müüdavast kanalihast on elukeskkonnaks bakteritele, mis on antibiootikumidele resistentsed ning võivad inimesel põhjustada ravile mittealluvaid nakkusi.
Epidemioloogide kinnitusel sisaldab antibiootikumidega nuumatud kanaliha teatud liiki baktereid, mis põhjustavad inimese haigestumist küll harvadel juhtudel, kuid kui see siiski juhtub, on ravivõimalused väga piiratud.
Nüüd plaanib Saksamaa oluliselt vähendada antibiootikumide kasutamist loomakasvatuses.
Eesti kanalihatootja Tallegg kinnitab, et nemad hoiduvad antibiootikumidest, aga kui see on hädavajalik, siis järgivad ainult ravimiameti ettekirjutust. Rannamõisa kaubamägi all linnuliha turustav Maag Grupp aga kinnitas Äripäevale, et nemad ei turusta Saksamaa tootjate kanaliha.
Üksikasjalikumalt loe tänasest Äripäeva paberlehest.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 09.09.24, 17:50
Ekspert: kõrreliste umbrohtudega tuleb tegeleda juba sügisel, muidu läheb olukord käest
Kuna aasta-aastalt esineb kõrreliste umbrohtude tõrjega aina enam probleeme, on väga oluline saada need kontrolli alla juba sügisel. Taimekaitsevahendite esindaja Nordisk Alkali tehniline nõustaja/turundusjuht Ann Raukas nendib, et pikkadel sügistel peab kultuur konkureerima umbrohuga nii toitainete kui ka valguse osas ning lisaks loob tihe ja umbrohurikas taimik soodsad tingimused taimehaiguste levikuks.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele