Saksamaa keskkonnakaitsjad avastasid, et osa sealsetes supermarketites müüdavast kanalihast on elukeskkonnaks bakteritele, mis on antibiootikumidele resistentsed ning võivad inimesel põhjustada ravile mittealluvaid nakkusi.
Epidemioloogide kinnitusel sisaldab antibiootikumidega nuumatud kanaliha teatud liiki baktereid, mis põhjustavad inimese haigestumist küll harvadel juhtudel, kuid kui see siiski juhtub, on ravivõimalused väga piiratud.
Nüüd plaanib Saksamaa oluliselt vähendada antibiootikumide kasutamist loomakasvatuses.
Artikkel jätkub pärast reklaami
Eesti kanalihatootja Tallegg kinnitab, et nemad hoiduvad antibiootikumidest, aga kui see on hädavajalik, siis järgivad ainult ravimiameti ettekirjutust. Rannamõisa kaubamägi all linnuliha turustav Maag Grupp aga kinnitas Äripäevale, et nemad ei turusta Saksamaa tootjate kanaliha.
Üksikasjalikumalt loe tänasest Äripäeva paberlehest.
Seotud lood
Vasika elu algus määrab tema tuleviku. Kui veel mõnikümmend aastat tagasi piisas sellest, et loom sai sooja ja piima, siis tänane teadmine ja tehnoloogia on muutnud vasikakasvatuse palju täpsemaks ning kontrollitumaks. Farmides räägitakse „kuldse tunni“ olulisusest ja automatiseeritud söötmissüsteemidest, mis on vähendanud haigusi ja muutnud töö inimestele kergemaks.