Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 6. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Teraviljatoimkonna arvates tuleks välja töötada Eesti teraviljastrateegia

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda saatis 16. aprillil põllumajandusminister Helir-Valdor Seederile kirja, milles tehakse ministeeriumile ettepanek teraviljastrateegia väljatöötamiseks.

EPKK teraviljatoimkonna arvates tuleks alustada Eesti teraviljastrateegia väljatöötamist, kaasates selleks laiapõhjalise talupidajatest, põllumajandustootjatest ning erialaspetsialistidest koosneva töögrupi.

2. mail saadetud vastuskirjas tervitab põllumajandusminister EPKK ettepanekut ning ühes sellega antakse teada, et põllumajandusministeerium alustab vastava strateegia väljatöötamist, kaasates protsessi põllumajandustootjate, töötlejate, kokkuostjate ja teadusasutuste esindajad. Edasistest arengutest informeeritakse kõiki osapooli jooksvalt.

28. märtsil Põltsamaal peetud Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja traditsioonilisel, igaaastasel teraviljafoorumil tunnustati Eesti teraviljakasvatuses viimastel aastatel toimunud edusamme. Eesti on kujunenud regulaarselt teravilja eksportivaks riigiks. 2012. aastal koristati Eesti teraviljapõldudelt kõigi aegade suurimad hektarisaagid. Teravilja kogutoodang 993,8 tuhat tonni jäi ainult minimaalselt alla kõigi aegade rekordsaagile.

„Teraviljatootmise seniste edusammude juures tõstatati üles vajadus teraviljasektori edasise sihipärase arendamise vajadus. Parimaid võimalusi selleks nähakse riigi teraviljastrateegia väljatöötamises, kus määratletakse teraviljatootmise lühi- ja pikaajalised eesmärgid ning vahendid ja meetmed püstitatud eesmärkide saavutamiseks,“ märkis ministrile saadetud kirjas EPKK teraviljatoimkonna esimees Mati Koppel.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960