Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 27. detsember 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põllumajanduspoliitika reformi põhilised õigusaktid on avaldatud

20. detsembril avaldati Euroopa Liidu Teatajas 4 põhilist Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika (ÜPP) õigusakti. Antud õigusaktid kajastavad Euroopa Komisjoni, ELi liikmesriikide põllumajandusministrite (Euroopa Nõukogu) ja Euroopa Parlamendi poliitilisi kokkuleppeid käesoleva aasta algusest.

Uued ühist põllumajanduspoliitika hõlmavad õigusaktid:

 •Maaelu areng (reg. 1305/2013)

 •Rahastamise ja seire üldküsimused (reg. 1306/2013)

 •Põllumajandustootjatele makstavad otsetoetused (reg. 1307/2013)

 •Turukorraldusmeetmed (reg. 1308/2013)

Selleks, et tagada programmperioodide vaheline sujuvam üleminek on vastuvõetud ka

üleminekuperioodi määruse 2014. aasta kohta (reg 1310/2013)Euroopa Liidu toetusfondide ühissätted (reg 1303/2013)

 

Määrused on eesti keeles.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960