Autor: Sirje Rank • 22. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sealiha impordikeeld Venemaale võib jõuda WTOsse

Kui tänased kohtumised Moskvas ELi ja Venemaa esindajate vahel läbimurret ei too ja Venemaa ELi sealihale kehtestatud impordikeelu täies ulatuses jõusse jätab, ähvardab EL impordikeelu vaidlustada WTOs.

EL süüdistab Venemaad ülereageerimises. Kui Leedus avastati kahel metsseal seakatk, kehtestas Venemaa jaanuari lõpus impordikeelu kogu Euroopa Liidu sealihale, ehkki Venemaal endal on sadu sama haiguse puhanguid.

Euroliit leiab, et lauskeeld on ebaproportsionaalne ja usub, et keelu taga on protektsionistlikud poliitilised, kodumaised majanduslikud kaalutlused, kirjutab Wall Street Journal.

ELi jaoks on tegemist 1,4 mld eurose turuga, Venemaale läheb neljandik ELi sealiha ekspordist. Suured sealiha eksportijad nagu Taani on kutsunud Euroopa Komisjoni üles Venemaale suuremat survet avaldama.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960