Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 22. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Loe, kuidas on MAKi uue eelarveperioodi toetusraha jaotatud

Uuel eelarveperioodil on pööratud enam rõhku aktiivsete tootjate tegevusele ja nende poolt toodetu võimalikult suurele väärindamisele.

Põllumajandusministri Ivari Padari sõnul võidavad uuel maaelu rahastusperioodil enim tootjad.

„Me oleme proovinud vaadata maaelu arengukava lõppviimistluse andmisel mõlemat sammast korraga. Oleme tõstnud esimesest sambast 107 miljonit eurot teisse sambasse üle. 40 miljonit oli arvestatud juba enne minu tööle asumist ministrina, nüüd oleme veel lisanud 67 miljonit eurot. Samas me oleme teinud ka sellise otsuse, et me ei rakenda esimeses sambas esimeste hektarite diferentseerimist, sest me oleme näinud selles rohkem ohtusid, kui sellest oleks kasu sektorile. Selle asemel oleme leidnud, et parem on anda väiketootjatele toetust investeeringumeede läbi, et leevendada väiketootjate muret ,“ ütles minister Padar. „Me eeldame seda, et ÜPPi kasutataks enam tootjalähedalt, mitte ei tehtaks lihtsalt niidet.“

Vaata, kuidas on raha jaotatud:

 

 

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960