Ostu-müügiportaal Osta.ee pani müüki Delikatessmulla, mida vihmaussid toodavad loomasõnnikust. OÜ Ekselon turustatav biohuumusega rikastatud Väega muld ja biohuumus Väega ramm suurendavad toa- ja õuetaimede saagikust ja saagi säilivust 1,5-2 korda.
Ekseloni juhataja Ülle Mäede: “Tahtsin hakata Delikatessmulda müüma e-poes, kuid pidasin selle loomist esialgu keerukaks. Jõudsin Osta.ee-ni, väikesed jaemüügikulud võimaldasid mul siin kiiresti müüki alustada.”
Gunnar Valge, Osta.ee haldusfirma Allegro Baltics juht: “Aktiivne naisettevõtja Ülle Mäede lõi kaubamärgi Delikatessmuld ja firma Ekselon hakkas meil mulda müüma. Miks ei võiks olla veebis saadaval muld neile, kes ei vaja seda koormatega? Hobipõllundusega tegelejaid on ju palju.”
“Vihmaussid söövad pool aastat laagerdunud hobusesõnnikut ja toodavad niimoodi taimede viljakust kaks korda tõstvat huumust, mida segatakse mullaga. Delikatessmuld sobib hästi ökost lugu pidavale väikepõllumehele, aiapidajale ja ka rõdul või aknalaual potis kasvatajale,” selgitab Ülle Mäede.
Artikkel jätkub pärast reklaami
Biohuumusega rikastatud Väega muld on koheselt kasutatav, millele ei ole vaja lisada väetist. Biohuumus Väega ramm segatakse mulla või turbaga vahekorras 1:3 või 1:5. Kasvuperioodil taimedele või toalilledele pannakse väetamiseks ümber üks kord kuus 1 cm paksune kiht huumust, mida seejärel segatakse mullaga. Tooted on ökoloogiliselt puhtad, nad tugevdavad taimede immuunsüsteemi, kaitsevad lühiajaliste öökülmade eest ning stimuleerivad saagikust ja kasvu. Tooteseerias Delikatessmuld on mullad, huumused, tõmmised. Biohuumus, millest need tooted on valmistatud, toodetakse Eestis võimalikult ökoloogilisel viisil.
Väega muld maksab Osta.ee-s 4,75 eurot 12-liitrise koti eest ja Väega ramm 12,60 eurot 10-liitrise koti eest.
Seotud lood
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.