Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 25. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Enamik saagist on koristatud

15. septembriks oli koristatud 93% teravilja, 82% rapsi ja rüpsi ning 54% kartuli kasvupinnast, teatab Statistikaamet.

Tänavune saagikoristus toimus keerukates ilmastikuoludes, samas nii talivilja kui ka suvivilja saak koristuspinna hektarilt oli mullusest suurem. 2013. aastaga võrreldes on suurenenud ka rapsi ja rüpsi ning herne saagikus, samas kartuli saagikus on vähenenud.

Esialgsetel andmetel kasvatati Eestis 2014. aastal teravilja 334 500 hektaril, sellest on teraks koristatud 93%. Koristatud pinna hektarilt saadi keskmiselt 3838 kilogrammi teravilja, sealhulgas rukist 3326, nisu 4084, otra 3829 ja kaera 2696 kilogrammi. Osa teraks külvatud vilja koristatakse haljasmassiks.

Rapsi ja rüpsi kasvatati kokku 79 900 hektaril. Enamik talirapsist ja -rüpsist on koristatud, samuti 70% suvirapsi ja -rüpsi kasvupinnast. Koristatud pinna hektarilt saadi keskmiselt 2206 kilogrammi rapsi- ja rüpsiseemet.

Kartulit kasvatati 6300 hektaril, millest 54%-l on kartul võetud. Koristatud pinna hektarilt saadi keskmiselt 14 881 kilogrammi kartuleid.

 

 

 

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960