Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 21. juuli 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mustikakorjajad tõid katku metsast seafarmidesse

Valgamaa veterinaarkeskuse juhataja Urve Laidvee on veendunud, et haigus jõudis kodusigadeni inimeste – täpsemalt marjuliste – kaudu.

"Ma tegelikult olin kindel, et nagu mustikad valmis saavad, oht taudi levikuks farmidesse mitmekordistub. Saatsin vastava info ka aegsasti omavalitsustele," kommenteeris Laidvee ajalehes Valgamaalane.

Tema teada käidi ka Hille Ossipi majapidamisest Koikkülas Valgamaal mõni aeg enne sea haigestumist metsas marjul. Laidvee paneb seetõttu inimestele südamele, et kui on mingigi võimalus, et metsal marjul käinud inimene hiljem kodusigadega kokku puutuda võib, tasuks praegu metsa minemata jätta – eriti taudialadel. Valgamaal paiknevad need Hummuli vallas, Õru-Tõlliste piirkonnas, Puka vallas ja Võru- ning Valgamaa piirialal.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960