Mustikakorjajad tõid katku metsast seafarmidesse

Valgamaa veterinaarkeskuse juhataja Urve Laidvee on veendunud, et haigus jõudis kodusigadeni inimeste – täpsemalt marjuliste – kaudu.

"Ma tegelikult olin kindel, et nagu mustikad valmis saavad, oht taudi levikuks farmidesse mitmekordistub. Saatsin vastava info ka aegsasti omavalitsustele," kommenteeris Laidvee ajalehes Valgamaalane.

Tema teada käidi ka Hille Ossipi majapidamisest Koikkülas Valgamaal mõni aeg enne sea haigestumist metsas marjul. Laidvee paneb seetõttu inimestele südamele, et kui on mingigi võimalus, et metsal marjul käinud inimene hiljem kodusigadega kokku puutuda võib, tasuks praegu metsa minemata jätta – eriti taudialadel. Valgamaal paiknevad need Hummuli vallas, Õru-Tõlliste piirkonnas, Puka vallas ja Võru- ning Valgamaa piirialal.

Jaga lugu:
Seotud lood

Põllumajandus.ee suurtoetajad:

PÕLLUMAJANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad põllumajanduse uudised igal nädalal enda postkasti.

Põllumajandus.ee toetajad:

Meelika Sander-Sõrmus
Meelika Sander-Sõrmuspollumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Ana Tilkson
Ana TilksonReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150