Mustikakorjajad tõid katku metsast seafarmidesse

Valgamaa veterinaarkeskuse juhataja Urve Laidvee on veendunud, et haigus jõudis kodusigadeni inimeste – täpsemalt marjuliste – kaudu.

"Ma tegelikult olin kindel, et nagu mustikad valmis saavad, oht taudi levikuks farmidesse mitmekordistub. Saatsin vastava info ka aegsasti omavalitsustele," kommenteeris Laidvee ajalehes Valgamaalane.

Tema teada käidi ka Hille Ossipi majapidamisest Koikkülas Valgamaal mõni aeg enne sea haigestumist metsas marjul. Laidvee paneb seetõttu inimestele südamele, et kui on mingigi võimalus, et metsal marjul käinud inimene hiljem kodusigadega kokku puutuda võib, tasuks praegu metsa minemata jätta – eriti taudialadel. Valgamaal paiknevad need Hummuli vallas, Õru-Tõlliste piirkonnas, Puka vallas ja Võru- ning Valgamaa piirialal.

Osale arutelus

  • Annika Matson

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised