Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 6. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Maaülikooli kloonitud lehmmullikas sai aastaseks

Eesti Maaülikooli, Tervisetehnoloogiate Arenduskeskuse ja Tartu Ülikooli  koostöös sündinud kloonvasikas Augustiina sai augustis aastaseks.

„Kindlasti on see kloonimistehnoloogia arendamise seisukohast suur töövõit,“ ütles Eesti Maaülikooli teadusprorektor Ülle Jaakma, kelle sõnul on suurloomade kloonimisel nii meil kui mujal maailmas suurimaks probleemiks kloonjärglaste tervis. „Augustiina täiskasvanuikka jõudmine näitab, et meie tehnoloogia võimaldab saada normaalselt arenenud loomi.“

Kloonmullika kasvatamisel on teadlastele suur abi olnud Märja katsefarmi töötajatest, maaülikooli suurloomakliiniku arstidest ja tudengitest.

Tulevikus loodavad teadlased luua transgeenseid kloonlehmi, kelle piimast saaks toota ravimeid.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960