Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 22. juuli 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parima talutoidu tiitlit püüab 77 toodet

Eestimaa Talupidajate Keskliidu poolt korraldatavale esimesele “Parim Talutoit 2016” konkursile esitati Eesti talutootjate poolt kokku 77 talutoodet veerandsajast talust.

Alagruppide võitjad, kes osalevad “Parim Talutoit 2016” finaalis, valiti 15. juulil. Parima talutoote valimisel hinnati nii talutoodete maitset kui ka talunike äriplaane, tootearendust ja turundust. Üldvõitja ja alagruppide parimad kuulutatakse välja 30. juuli XXV Eesti Talupäevadel Jänedal.

 

“Suur osalejate huvi näitab, et vaatamata turu keerulistele olukordadele panustavad Eesti talupidajad järjest enam kvaliteetsete ja maitsvate talutoodetele loomisesse,” ütles  Eestimaa Talupidajate Keskliidu peadirektor Kaul Nurm pressiteates. “Eestimaa talupidajad suudavad vaatamata tarbijate hinnatundlikkusele, investeerida toorearendusse ja pakkuda inimestele kvaliteetset, maitsvat ja enne kõike huvitavat kodumaist talutoitu.”

Parim piimatoode (k.a. sõretoode) -  24 toodet Parim  pagaritoode - 9 toodet

Parim  keedis -  17 toodetParim  tervisetoode – 7 toodetParim  jook – 5 toodetParim maius -  12 toodet

“Parim Talutoit 2016” hindamisel osalesid Eesti Peakokkade Ühendusest Kadri Tran ja Heidi Pinnak, Nami-nami.ee portaali eestvedaja, toidublogija Pille Petersoo, ettevõtja ning saate Kapital kaasautor Mart Kuusk, toidukriitik ja blogija Margit Kirsipuu, Selveri ostudirektor Katrin Riisalu, 

Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool

 pedagoog Marika Kaska, Eesti Maaülikooli lektor Tiiu Ohvril ning Eestimaa Talupidajate Keskliidu esindajad Leho Verk ja Kaul Nurm.

Eestimaa Talupidajate Keskliit on 1989. aastal asutatud katusorganisatsioon, mille  eesmärgiks on põllu- ja maamajandusliku ettevõtlusega tegelevate peretalude esindamine ja huvide kaitsmine. Eestimaa Talupidajate Keskliidu algatusel on loodud  talutoidu katuskaubamärk „Ehtne Talutoit“, mida kasutab juba üle 60 tootja.  “Parim Talutoit 2016” konkurssi korraldamine on turuarendustoetuse abiga rahastatud tegevus.

"Parim Talutoit 2016" hindamiskomisjon.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960