Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 29. juuli 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parima mahetootja tiitlit taotleb seitse tootjat

Foto: Raul Mee
27.-28. juulini külastas konkursi „Parim mahetootja 2016“ hindamiskomisjon parima mahetootja tiitlile kandideerivat seitset mahetootjat. Konkursile „Parim mahetoode 2016“ oodatakse kandidaate veel kuni 10. augustini.

„Konkursi sõelale jäi seitse talu, mida hindamiskomisjon kahe päeva jooksul külastas. Kõik on tugevad tootmistalud, kus tootmine on heal tasemel ning ettevõtetel selged arenguvisioonid,“ ütles Airi Vetemaa Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutusest. „Parimat on tänavu jällegi väga raske valida.“

Parima mahetootja tiitlile kandideerivad:

Mägipõllu talu (FIE), Sander Sarap, Ida-Virumaa - teravilja- ja lihaveisekasvatusOÜ Äntu Mõis, Jüri Sild, Lääne-Virumaa - munakana- ja teraviljakasvatusAiri Külvet (FIE), Airi Külvet, Jõgevamaa - lihaveisekasvatusBioMari OÜ, Kalle Ojanurme, Tartumaa - marjakultuuride kasvatus, marjade ja õunte töötlemineABL Baltic Seeds AS, Torben Skov, Võrumaa - teraviljakasvatus, teravilja seemnekasvatus, lihaveisekasvatusKlarika Hirv (FIE), Klarika ja Helger Hirv, Võrumaa - piimakarja- ja teraviljakasvatusOÜ Mätiku talu, Helga Pikkmets, Pärnumaa - piimakarja- ja teraviljakasvatus

Konkursile „Parim mahetootja 2016“ esitasid kandidaate mahe- ja põllumajandusorganisatsioonid.Konkursile „Parim mahetoode 2016“ oodatakse kandidaate veel kuni 10. augustini, 

Ankeedid tuleb saata aadressile [email protected]

Võitjad kuulutatakse välja 18. septembril Tallinnas, Eesti Vabaõhumuuseumis

2015. aastal valiti Eesti parimaks mahetootjaks Kopra Karjamõis OÜ. Parim mahetoode 2015 oli MTÜ Liivimaa Lihaveise toodetud eelküpsetatud maherohumaaveise ribi „Agnes“.Konkursse korraldab Maaeluministeeriumi tellimusel Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutus koostöös Mahepõllumajanduse Koostöökoguga.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960