Aiandusliit korraldas 27. oktoobril Tallinnas visioonikonverentsi „Üheskoos maailma tipptegijaks!“ Tänavu olid omi kogemusi jagamas Taani aiandusettevõtjad.

- Visioonikonverentsil rääkis kantsler Lemetti aiandussektorist numbrites.
- Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Aiandusliidu juhatuse esimees, Grüne Fee Eesti ASi juht Raivo Külasepp rõhutas, et tänaseks on aiandussektoris ellu jäänud vaid kõige tugevamad. „Konkurentsis püsimiseks on tarvis teha investeeringuid ja leida tööturult tööd teha tahtvaid inimesi. Tööjõunappuse põhjused peituvad eelkõige puudulikus regionaalpoliitikas, mis suretab elu maapiirkondades välja. Tööjõunappus on tõsiseks probleemiks, mis vajab lahendamist, sestap on liit aktiivselt kaasa löönud võõrtööjõu küsimuste lahendamisel,“ ütles Külasepp ja lisas, et kui küsida, mis on sektoris positiivset, siis eelkõige see, et riik on märganud aiandusettevõtjat ja on hakanud aiandusele suuremat tähelepanu pöörama. „Erinevate abimeetmete abil saame tuua tarbijateni rohkem kodumaist värsket puu- ja juurvilja ning palju on abi olnud ka näiteks hoiustamistingimuste ehk siis ladude rajamise toetusest.“
Aiandus ja numbrid.
Artikkel jätkub pärast reklaami

- Köögivilja saak, tarbimine, import ja eksport
- Foto: Statistikaamet
Lemetti tõi positiivsena välja lisaks mahetoodangu osakaalu kasvu ja selle, et sektor kasutab aktiivselt erinevaid toetusmeetmeid.
Millist nõu jagasid meie aiandusettevõtjatele Taani kolleegid, saad lugeda Äripäeva Põllumajanduse erilehest, mis ilmub 23.11.2016.
Aiandusliidu konverents 27.10.2016

25 fotot
- Aiandusliidu konverents 27.10.2016
- Foto: Meelika Sander-Sõrmus
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.