Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 5. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Täna on mullapäev. Maaülikoolis toimub sel puhul konverents

Täna on mullapäev
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
5. detsembril tähistatakse üleilmselt mullapäeva. Eesti Maaülikooli aulas toimub sel päeval teaduslik-praktiline konverents, kus tulevad arutusele mulla kasutamise ja kaitsega seotud teemad.

„Muld ja elutegevus on omavahel lahutamatult seotud ning mullaga heaperemehelikult ümber käimine eeldab tema märkamist ja teadmiste värskendamist,“ ütles Eesti Maaülikooli professor Alar Astover, kelle sõnul sõltub üle 95% meie igapäevasest toidu kogusest ja kvaliteedist otseselt mullast, mistõttu on viljakas ja terve muld inimese ja muu eluslooduse tervise aluseks. „Mulla fookusesse toomine ongi juba seitsmendat korda toimuva mullapäeva eesmärgiks – me märkame mulda, me räägime mullast ja sellega seotud murekohtadest, me räägime saavutustest ning uutest teadmistest.“

Mullapäeval kuulutatakse traditsiooniliselt välja Aasta muld 2017. Konverentsil tutvustatakse uusi hõlpsalt põllul rakendatavaid mulla kvaliteedi hindamise meetodeid ning antakse ülevaade happeliste muldade lupjamise olukorrast  ja väljakutsetest. Üritusel saab teada, kas meie põllumullad on raskmetallidega saastunud ja millised on sellega seotud piirangud väetiste kasutamisel, samuti tutvustatakse metoodilisi lahendusi mullaseire ja -kaartide andmete kasutamisest praktiliste maakasutusotsuste tegemisel ning antakse ülevaade erodeeritud ja turvasmuldade kaitse toetusmeetme rakendamisest. Lisaks teadlastele jagavad oma kogemusi mullaandmete kasutamisest ka põllumehed.Üritust korraldab Eesti Maaülikool koostöös Eesti Mullateaduse Seltsiga.Head mullapäeva!

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960