Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 10. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rehe ei tea Tere müügist midagi

Rehe ei tea Tere müügist midagi
Foto: Äripäev AS
Maag Grupp teatas eile pressiteates, et on sõlmimas kokkulepet Tere ASi ostmiseks. Tere juht Aivar Rehe ei tea enda sõnul tehingust veel midagi.

Äripäeva küsimustele vastab Aivar Rehe:

Maag Grupp on sõlmimas kokkulepet Tere ASi omandamiseks. Mida see tähendab?

Tunnistan, et pressiteade on olemas, aga see väike poolteist kuud, mis ma siin tööl olen olnud, oleme töötanud Hiina müüri põhimõttel. Mina hoolitsen Teres selle eest, et tehas töötaks korrektselt, mida ta ka teeb, ja ostu-müügi protsessiga tegelevad omanikud ja kaasarääkijad on ka suuremad võlausaldajad, sest ettevõte on saneerimise eelses seisus.Mina ei ole sellist informatsiooni saanud, et on tehtud closing

Kas võtmeküsimuseks on ka kokkulepped Tere laenuandjatega?

Neil on oluline roll.Oletame, et saadakse kokkuleppele ja Maag ostab Tere ära. Kas ta võiks olla Terele hea omanik?

Tuntud kaubamärk - ma arvan, et kaubamärkide sünergiast sünnib väärtuslikku uut kvaliteeti.Mis seisus Tere täna on? Mida te olete suutnud seal teha?

Olen suutnud saavutada töörahu kollektiivis, oluline rahu on saadud piima hankijatega – mahud ei ole langenud, oleme korrektsed tasujad. Oleme kaupmeeste n-ö tuuril, mille sõnaks on kampaaniad. Konkureerime suurtes kaubakettides kõigi tootjatega. Oleme oluliste kaupmeestega partnerid.Tere toodab arvestatavas ärimahus Soomes ja ka seal on väga hea maksedistsipliin. Praegu olen Tere arengutega rahul. Mina tulin selleks, et hoida firma ja kaubamärgi väärtust, et leida uus toekas omanik. Need tingimused on loodud.Et Maag saaks hea ettevõtte?

Maag saaks toimiva ettevõtte, mis liigub hea kiirusega.Mis teist siis saab, kui Maag Tere ära ostab?

(naerab) Hea küsimus! Ma olen selle väljakutse vastu võtnud mitte enda isiku tõttu, vaid mul oli eesmärk tulla ja aidata kaasa sellele protsessile ja õppida saneerimisprotsessist. Et kuidas sellises raskes majanduslikus seisus on võimalik töötavas ettevõttes leida lahendus nii, et saab teha omanikuvahetuse. See on unikaalne kogemus Eesti äripraktikas. Kui see edukalt õnnestub, siis saab need märkused endale sahtlisse panna, personaalsete kogemuste sahtlisse. See ongi mu vastus.On teil tähtaline leping või teete tööd, kuniks tööd on?

Nii kaua, kui tööd on ja tulemus on saavutatud.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960