Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 10. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jaanus Mody: Kruuda üritab olukorda segasemaks ajada

Jaanus Mody: Kruuda üritab olukorda segasemaks ajada
Foto: Andras Kralla
Tere üht suuremat võlausaldajat Nordea ja DNB panka esindav vandeadvokaat Jaanus Mody leiab, et Maagi ja Oliver Kruuda müügikokkulepe suurt pilti ei muuda.

Äripäeva küsimustele vastab vandeadvokaat Jaanus Mody.

Helistan seoses sellega, et Maag kavatseb osta Tere …

Tubli.Tubli?

Tubli kavatsus. Nad on juba pikemalt tundnud huvi Tere vastu.Kuidas nad seda teevad, kui Elveda on pankrotis ja esindajad on pankrotimääruse vaidlustanud?

Kokkuvõttes ju võib Kruuda oma lõppomandi müüa kellele tahes. Tere aktsiaid ei saa ta praegu müüa. Kui ta müüb mingit Elveda osalust, siis seda ta võib teha. Müüa, kellele tahab.Kas saan õigesti aru, et suhtute sellesse müüki skeptiliselt?

Ma suhtun skeptiliselt sellesse, miks nad on sellise uudise välja lasknud. Mis selle eesmärk on? Kruuda üritab olukorda segasemaks ajada. Ma ei tea, milles ja kas nad on seal omavahel kokku leppinud. Aga see, et Maag ja Kruuda on omavahel kiiresti kokku leppinud, ei muuda laia pilti.Ei muuda täpsemalt mida?

Elveda on ikkagi pankrotis, Terel on võlausaldajad. Kui keegi tuleb ja maksab võlausaldajatele ära, siis ei ole vahet.Maag pakkus, et nad suudavad võlad tasuda aasta jooksul.

No tulgu, pakkugu.Teie olete ju suurim võlausaldaja.

Meile ei ole küll vähemalt minu teada ühtegi sellist pakkumist tulnud, kus ma näeks, et pankadele makstakse kõik võlad aasta või mis iganes perioodi jooksul ära.Kui tõenäoline on, et nad suudavad võlad aastaga tasuda?

Ma eriti optimistlikult ei suhtu sellesse. Täna suhtun skeptiliselt, et selliseid uudiseid levitatakse. Mida see annab? Kellele? Aga, jõudu. Meie huvi on oma raha tagasi saada.Milline võib olla järgnev stsenaarium seoses müügiga?

Ma ei oska öelda. Kui nad on näiteks kokku leppinud, et Elveda lõppomanik ei ole enam Kruuda, siis selles mõttes on see positiivne. Siis tõenäoliselt Maag tuleb võlausaldajate juurde rääkima, kuidas ta olukorrast kavatseb välja tulla. Kui ta maksab võlausaldajatele kõik ära, siis on see loomulikult positiivne. Aga seda me peaks nägema.Kui loed lehest, et mingi tehing on toimunud ja äkki on tootmine ära läinud, siis see tundub väga ennatlik ja tekitab küsimusi. See tekitab ka segadust piimatootjates, koostööpartnerites – kas siis on midagi toimunud. Mina küll ei tea, et oleks.Mida te toimumise all mõtlete?

Et oleks reaalselt ära lahendatud olukord, kus Elveda ja Tere ei suuda oma kohustusi täita. Kui Kruuda on oma osaluse Elvedas Maagile maha müünud, siis oleks olnud viisakas meid otse teavitada.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960