Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 16. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ukrainas probleem viljatranspordiga

Ukrainas probleem viljatranspordiga
Foto: Äripäev AS
Praegu, 2016/2017 hooajal, seisab Ukraina teraviljaturg silmitsi teraviljaveoks vajaliku veeremi puudusega, vahendab UkrAgroConsult.

Kuigi transpordivahendite puudust on varasemalt seostatud peamiselt raudteevagunite puudumisega, on nüüd muutunud ka veoautode kättesaadavus teravaks probleemiks, kirjutab UkrAgroConsult.

Probleemid logistikaga Ukrainas on endaga juba kaasa toonud muutusi eksportijate ostustrateegias. Veelgi enam, logistiliste probleemide tõttu ei suuda Ukraina täielikult realiseerida oma teravilja ekspordipotentsiaali sel hooajal, samuti võib see oluliselt muuta järgmise hooaja tegemis ja tulemust.UkrAgroConsult toob välja, et 2016/2017 teravilja ekspordi languse tõttu jäi teravilja palju üle, see ülejääk kantakse järgmisele hooajale, mis omakorda võib muuta hinnataset 2017/2018 hooajal. Märkimisväärsed ülejäägid muudavad ka viljakasvatajate külviplaane tuleval kevadel.Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee kaasautor

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960