Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 31. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vald jätab Jõgeva sordiaretajad ilma sajast hektarist maast

Vald jätab Jõgeva sordiaretajad ilma sajast hektarist maast
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Jõgeva vallavalitsus tegi mullu volikogule ettepaneku panna müüki neli vallale kuuluvat põllumaatükki kogusuurusega 239,94 hektarit, millest kõige suuremat, 117,8 hektarist Sirgu maatükki rendib vallalt sordiaretusega tegelev Eesti Taimekasvatuse Instituut (ETKI).

Et nimetatud maatükk moodustab kümme protsenti kogu ETKI renditavast maast ning on instituudi töö jaoks väga tähtis, tegi ETKI juhtkond vallavolikogu maakomisjonile avalduse, kus soovis, et vald seda maad ikkagi ära ei müüks, kahjuks aga sellega ei arvestatud.

„Sirgu maatükk asub instituudile suhteliselt lähedal. See on suur ning hea viljakusega põld. Praegu kasvatame siin tali- ja suvinisu,“ selgitas ETKI direktor Mati Koppel Sirgu maatüki tähtsust instituudile.Sirgu maatüki kohta on ETKIl rendileping 2023. aastani ning see jääb kehtima ka pärast omanikuvahetust, kuid see plaan ETKI juhtkonnale erilist tröösti ei paku, sest instituudi töö ei hõlma ju vaid mõne aasta pikkuseid plaane..Loe pikemalt Tartu Postimehest

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960