14. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maaülikooli teadlased tugevdasid rahvusvahelisi sidemeid Ukrainas piimanduskongressil

Maaülikooli teadlased tugevdasid rahvusvahelisi sidemeid Ukrainas piimanduskongressil
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Märtsi alguses esindasid Eesti juhtivad põllumajandusspetsialistid ja Eesti Maaülikooli teadlased Eestit mainekal X rahvusvahelisel piimanduskongressil Kiievis.

Kongressi läbivaks teemaks oli Ukraina põllumajanduse arendamine kaasaegse põllumajandusliku mõtteviisi kaudu, kaasates kõiki huvigruppe tootjatest seadusandjateni.

“On hea meel tõdeda, et ühest projektiideest on välja kasvamas midagi palju suuremat kui algselt planeeritud, ning kui saame olla kasulikud oma Ukraina partneritele, siis on eesmärk täidetud,“ ütles Eesti Maaülikooli poolne projektijuht Kalle Kask ja lisas, et „lähema kuu aja jooksul on oodata Ukrainast kõrgetasemelist delegatsiooni Eestisse, mille käigus toimuvad kohtumised ja vastuvõtud ministeeriumides, Eesti Maaülikoolis ja kõikides nendes asutustes, mille esindajad Eestist kongressil osalesid.“ Tema sõnul tulevad arutluse alla mitmetasandilised koostöövõimalused ülikoolide vahel.Veterinaarvaldkonna eksperdina Eestist osales teiste seas kongressil Veterinaar-ja Toiduameti loomakaitse büroo juhataja Tarmo Serva, kes tegi ettekande loomade viirushaiguste leviku, tõkestamise ja tõrjemeetmete rakendamise kogemustest Eestis.X Rahvusvahelisel Piimanduskongressil olid esindatud kõik kolm Balti riiki ja ühtekokku 12 Ida-Euroopa riiki 30 organisatsiooni kaudu, lisaks osalejad mujalt maailmast.Kongressist võttis osa enam kui 2400 piimatootmissektoriga seotud külastajat, põllumajandusettevõtteid oli esindatud kokku ligi 250.Eesti Maaülikooli teadlaste ja esinema kutsutud Eesti juhtivate põllumajandusspetsialistide osavõtt kongressist toimus Eesti-Ukraina arengukoostööprogrammi projekti raames.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960