Laupäeva, 29. aprilli keskpäeval avas kodumaine kvaliteetjuustude tootja Andre Farm ettevõtte esimese farmipoe. Lisaks oma farmi toodangule võetakse Tartumaal asuvasse kauplussesse müüki teiste kohalike väitetootjate toidukraam.

- Erika Pääbus: Huvi kodumaise kvaliteetjuustu vastu on kasvanud
- Foto: Meelika Sander-Sõrmus
„Huvi kodumaiste kvaliteetjuustude vastu on viimase paari aasta jooksul Eestis oluliselt kasvanud, sellele on annavad kinnitust ka meie juustufarmi toodangu müüginumbrid,“ ütles Andre juustufarmi perenaine Erika Pääbus. „Osaliselt seepärast peamegi avama Andre juustude müümiseks esimese poe, sest teisiti ei jõua me enam farmi väravas peatuvaid busse ja autosid ära teenindada.“
Lisaks kaubandusalale on Andre Farmi poes kodumaise toidu tutvustamiseks eraldi degustatsioonisaal. „Eesti inimesed on hakanud toidu kodumaisust väga hindama, degustatsioonisaalis saamegi hakata kodumaiste väiketootjate toodangut esitlema. Lisaks oma toodangule võtame müüki ka teiste kodumaiste väiketootjate toidukraami.“Uuri lisaks
Andre Farmi kodulehelt.
Artikkel jätkub pärast reklaami
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
4. juuni hommikul avati Tartumaal Andre Farmis ühise juustuteoga rahvusvaheline juustupäev Eestis. Huvilised said proovida juustu tegemist ja näha, kuidas valmib rahvusvahelistel konkurssidel auhindu saanud Eesti juust.
Väiketootjal tuleb ennast ja oma toodetut ise promoda, üheks heaks võimaluseks siin on osalemine erinevatel konkurssidel. Seda teed on läinud ka Andre Juustufarmi pererahvas Erika Pääbus ja Aivar Alviste, kes võitsid möödunud aasta Hispaanias San Sebastianis toimunud juustumeistrivõistlusel kolm hõbemedalit.
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.