Andre Juustufarmis tähistati juustupäeva

Andre Juustufarmis tähistati juustupäeva  Foto: Andre Juustufarm OÜ

4. juuni hommikul avati Tartumaal Andre Farmis ühise juustuteoga rahvusvaheline juustupäev Eestis. Huvilised said proovida juustu tegemist ja näha, kuidas valmib rahvusvahelistel konkurssidel auhindu saanud Eesti juust.

„Juustupäeva kõige suurem väärtus on võimalus näha, kuidas valmib kodumaine kvaliteetne juust. Eesti esimesel juustupäeval said külalised meistrite käe all ka ise juustu teha," rääkis Andre juustufarmi perenaine Erika Pääbus.

Juustutegu  Foto: Andre Farm OÜ

Juustupäeva tähistatakse mitmel pool maailmas, eelkõige Ameerika Ühendriikides. Eestis tähistatakse täna juustupäeva Andre juustufarmi eestvedamisel esimest korda.

„Loodan, et juustupäeva tähistamine juuni alguses muutub Eestiski traditsiooniks ja sellega tulevad kaasa kõik juustutootjad," märkis farmi perenaine Erika Pääbus. „Eestis on viimastel aastatel toodud turule palju häid juustusid ja on tekkinud uusi meiereisid, kelle toodangu üle võib vaid uhkust tunda. Järgmisena võiksime Eestis seada sihiks saada kunagi ka tuntud juustumaaks," lisas ta. 

Andre Farmi peremees  Foto: Andre Farm OÜ

MIS ON MIS

Andre Farm OÜ on Tartumaal tegutsev piimatootmisettevõte, mis asutati 1998. aastal. Selle tütarettevõte Andre Juustufarm OÜ alustas 2015. aastal ettevõtte oma farmi lehmade piimast juustutootmist. Andre Farmis on 180 lüpsilehma, kelle piimast ligi kaks kolmandikku väärindatakse juustuks.

Andre Juustufarm OÜ juustud on pälvinud mitmeid rahvusvahelisi tunnustusi. 2016. aasta aprillis tunnistas Brüsselis asuv rahvusvaheline juhtiv toidu ja jookide hindamisega tegelev International Taste & Quality Institute Andre juustufarmi toodangu Superior Taste Awards konkursil kolme kuldtähe vääriliseks.

Maailma suurimal rahvusvahelisel juustukonkursil „World Cheese Awards 2016" pälvisid Andre Juustufarm OÜ juustud kolm hõbemärki. Kokku osales võistlusel ligi 3000 juustu sorti üle maailma.

Jaga lugu:
Seotud lood
PÕLLUMAJANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad põllumajanduse uudised igal nädalal enda postkasti.

Pollumajandus.ee toetajad:

Meelika Sander-Sõrmus
Meelika Sander-Sõrmuspollumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Kerto Kangur
Kerto Kangurreklaamimüügi projektijuhtTel: 569 18 931