Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 5. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Andre Juustufarmis tähistati juustupäeva

Andre Juustufarmis tähistati juustupäeva
Foto: Andre Juustufarm OÜ
4. juuni hommikul avati Tartumaal Andre Farmis ühise juustuteoga rahvusvaheline juustupäev Eestis. Huvilised said proovida juustu tegemist ja näha, kuidas valmib rahvusvahelistel konkurssidel auhindu saanud Eesti juust.

„Juustupäeva kõige suurem väärtus on võimalus näha, kuidas valmib kodumaine kvaliteetne juust. Eesti esimesel juustupäeval said külalised meistrite käe all ka ise juustu teha," rääkis Andre juustufarmi perenaine Erika Pääbus.

Juustutegu
Foto: Andre Farm OÜ

Juustupäeva tähistatakse mitmel pool maailmas, eelkõige Ameerika Ühendriikides. Eestis tähistatakse täna juustupäeva Andre juustufarmi eestvedamisel esimest korda.

„Loodan, et juustupäeva tähistamine juuni alguses muutub Eestiski traditsiooniks ja sellega tulevad kaasa kõik juustutootjad," märkis farmi perenaine Erika Pääbus. „Eestis on viimastel aastatel toodud turule palju häid juustusid ja on tekkinud uusi meiereisid, kelle toodangu üle võib vaid uhkust tunda. Järgmisena võiksime Eestis seada sihiks saada kunagi ka tuntud juustumaaks," lisas ta. 

Andre Farmi peremees
Foto: Andre Farm OÜ

MIS ON MIS

Andre Farm OÜ on Tartumaal tegutsev piimatootmisettevõte, mis asutati 1998. aastal. Selle tütarettevõte Andre Juustufarm OÜ alustas 2015. aastal ettevõtte oma farmi lehmade piimast juustutootmist. Andre Farmis on 180 lüpsilehma, kelle piimast ligi kaks kolmandikku väärindatakse juustuks.

Andre Juustufarm OÜ juustud on pälvinud mitmeid rahvusvahelisi tunnustusi. 2016. aasta aprillis tunnistas Brüsselis asuv rahvusvaheline juhtiv toidu ja jookide hindamisega tegelev International Taste & Quality Institute Andre juustufarmi toodangu Superior Taste Awards konkursil kolme kuldtähe vääriliseks.

Maailma suurimal rahvusvahelisel juustukonkursil „World Cheese Awards 2016" pälvisid Andre Juustufarm OÜ juustud kolm hõbemärki. Kokku osales võistlusel ligi 3000 juustu sorti üle maailma.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960