26. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lihamüüja teenis üle poole miljoni kasumit

Lihamüüja teenis üle poole miljoni kasumit
Foto: Postimees/Scanpix
Lihamüüja Mest Food on saavutanud turul stabiilse positsiooni ning see on aidanud käivet ja kasumit tublisti kasvatada.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et liha- ja lihatoodete hulgimüügiga tegeleva Mest Food OÜ müügitulu kasvas 2016. aastal (võrreldes eelneva aastaga) 45 protsenti, 18,31 miljoni euroni. Ärikasum suurenes 91 477 euro võrra, 538 000 euroni.

Ettevõttes töötas mullu keskmiselt 5 inimest, võrreldes 2015. aastaga kasvas see näitaja ühe võrra. Käive töötaja kohta tõusis 16 protsenti, 3,66 miljoni euroni. Keskmine brutotasu tõusis 3 protsenti, 2237 euroni kuus.

„Kuue aktiivse tegevusaastaga on ettevõte saavutanud turul hea stabiilse positsiooni. Oleme võitnud koostööpartnerite usalduse, mis lisab kindlust edaspidiseks,“ kirjutas ettevõte oma tegevusaruandes. „Mest Food OÜ üheks tegevusharuks on Eesti päritolu liha müümine välisriikidesse, toetades sellega kaudselt kogu Eesti põllumajandust.“

Ettevõte kuulub 70protsendiliselt Maag Grupp ASile. Ülejäänud 30 protsenti on Leo Vainoneni käes. Omanikud maksid omale eelmisel aastal 168 000 eurot dividende. 2015. aastal maksti endale välja 50 000 eurot.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas

Autor: Mait Kraun, kaasautor

Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751