Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 21. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fotod: Küüslaugufestivalil valiti suurimad küüslaugud, jagati kasvatussoovitusi ja peeti laata

Fotod: Küüslaugufestivalil valiti suurimad küüslaugud, jagati kasvatussoovitusi ja peeti laata
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Möödunud nädalavahetusel peeti Jõgevamaal Kuremaal X Küüslaugufestivali. Jõgevamaa põllumeeste liidu juht, festivali korraldaja Raul Soodla ütles, et küüslauk on meile kõigile aastaringne abimees. „Aitab 100 tõve ja mure korral. Kõige kindlam ja parem küüslauk kasvab just nende tootjate põllul, kes seda festivalile uhkusega näitama ja müüma tulid,“ lausus ta.

Festivali avas maaeluminister Tarmo Tamm. Küüslaugukasvatusest huvitatud said osaleda Baltic Agro korraldatud seminaril, kus meie tuntuim küüslaugukasvataja Priit Põldmaa jagas nõu, kuidas saada suuri saake. Kai Põldvee-Mürk rääkis küüslaugu erinevatest kasutusvõimalustest igapäevasel toiduvalmistamisel ning hoidiste valmistamisel.

Kuremaa lossis sai näha küüslauguraamatute näitust ning erinevate küüslaukude ja sibulate näitust.

Toimus laat mõnusa meelelahutusega ja selgitati välja suurima küüslaugumugula kasvatajad.

Suurim küüslauk 2017  

Mõõdeti mugula ristlõiget:

I koht - 91 mm, Silja Vagula, Järvamaa, Ambla vald, Altkirjapi taluII koht - 82 mm, Ülle Keerov, Kolga Jaani vald, Nõmme taluIII koht - 81,5 mm, Juhan Kulpok, Vändra vald, Metsavere küla

Korraldajaid rõõmustas lisaks heale ilmale ka külastajate rohkus. Eks enamus soovis osta koju ära aastase küüslauguvaru ja neil oli mille vahel valida – lisaks küüslaugule jagus erinevaid küüslaugutooteid igale maitsele.

Küüslaugufestival Kuremaal
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960